En höst: händelser.

03.01.2018 kl. 09:00

När dagarna främst består av ett evigt vandrande fram och tillbaka till akademin känns det oftas som att en inte gör annat än väntar på Arkens lunch och nästa kaffeskvaller. Men efter lite grävande i arkivet hittande jag bilder från andra ställen än vårt mögliga studierum. Så därav följer nu några ögonblick från en höst.

Bild 1: Vi började hösten med att fira en avslutad praktik. Vi kan saker, skål! Vi undervisade saker, skål! En bonus var ju att få ha Åbopersonerna i Vasa, guiderna Julia och Lina stod till tjänst i hela två veckor.

Bild 2: Åbo konstmuseum håller öppet for free en dag varje höst- och vårtermin så vi traskade upp för en av Åbos alla djävulsbackar. De akutella uställningarna var minnesvärda men av helt olika orsaker. Där fanns åtminstone videon av fina hundar i skogen <3

Bild 3: Höstens bästa mysfest. Vad som började som ett blanda alla olika drinkar-uppdrag slutade självfallet med platoniskt pajande av hår och terapisessioner i lägenhetens alla hörn. Mycket trevligt mycket trevligt.

Bild 4: En kväll i Helsingfors njöt Bella och jag av våra välförtjänta (njä) gratis Melissa Horn biljetter som inkluderade mat och skumpa. Vi konstaterade att Melissa alltid levererar men att avsaknaden av heterorelationer gjorde att vi inte beRöRdEs lika mycket. Liksom dumpa duden och bli lite queer, please.

Bild 5: Höstens festligaste festligheter var HF:s 90års jubileum. De som viker punchhattar together stays together forever, eller hur?

Bild 6: Under hösten hann jag ner till Helsingfors ett antal gånger. En av dessa gånger var Bella och jag över till Tallinn. Vi turisttittade på gamla hus och var osams över vem som ska hålla koll på google maps. Som det sanna control freak jag är fick jag guida oss tillbaka till båten, hehe.

Bild 7: Teatervis såg jag Piaf och YO-BRO på ÅST. Dessutom upplyste Rebecca mej om möjligheten till inmundigande av sherry. YO-BRO fick långt fler poäng än sherryn dock.

Bild 8: Enda vardagsbilden som smugits med här är Arkens pimpade innergårdsträd. Fint, I guess?

Bild 9: Min lilla besatthet i Åbo centrum är den lilla digitala (mekaniska? mekaniska!) klockan och under glöggrundan tvingades därför de andra att "göra nånting" under den. Befallt och utfört, reslutat: oklart.

Som bubblare måste jag bara inkludera dessa två bilder från bokmässan. Bortsett från Harry Potter-hörnan, massagegrejerna och Bim&Ulla så var den här setupen bäst. Vår gemensamma dröm om att rule them all gick i uppfyllelse och vi fick roas av åskådarnas varierande reaktioner när de såg realtivit "vuxna" personer ivrigt posera, justera och fotografera varandra.

Det var en höst, flera händelser.