En höst: näringar.

04.01.2018 kl. 08:58

Next up i ihågkommandet av en mörk höst, MAT. In i veckorna mellan oktober och december blev det väl mest ris, pasta och andra essentiella snabba kolhydrater men där emellan fanns några ljusglimtar. Som t.ex. när Julia tog med mej på lördagslunch till Assari. Samma studentpris, tusenfalt bättre mat. Där av var många lördagar i framtiden räddade. Men vidare till fotovärda matmoments (okej, jag ska aldrig yttra ordet matmoment igen...)

Bild 1: First up har vi veganska hamburgare som tillhörde Melissa Horn kvällen. Diner heter... dinern (tror jag), och är Bellas och mitt favoritställe när vi har bråttom, är superhungriga och är relativt fattiga. 4/5 nam.

Bild 2: Här har vi den klassiska vegantallriken av falafel+grönsaker för att ingen orkade komma på en mer inspirerande rätt. Men hej, det var förvånansvärt gott, speciellt när sällskapet bestod av pratglada skandinaver. 4/5 nam.

Bild 3: Min to-go-to rätt är kikärter+allt+sås om tiden är knapp. Väldigt basic men ganska nam. 3/5 nam.

Bild 4: Kände för att vara en basic bitch efter min senaste tatueringstid så jag tryckte i mej Raawkas avokado-hummus smörgås. Som en *äkta* smörgåsberoende ger jag denna 5/5 nam.

Bild 5: I svaga essäskrivarstunder behövs ofta (alltid) oatlys vaniljglass, helst toppad med jordgubbssylt men hej en kan inte få allt, eller? 3/5 nam.

Bild 6: Finns det inte falafel+grönsak så finns det alltid en veganpizza på menyn, som enda alternativ. Här ser vi en sådan, från stysseträffen i Vasa vid generiska Rosso. 4/5 nam.

Bild 7: 2017 var året då jag självmant började laga soppor. Jag har alltid *trott* att soppa mättar ingens hunger, men hej turns out att soppa är helt fine, särskilt  batatsoppa <3. 3/5 nam.

Bild 8: Här är pastan som slank ner samtidigt som jag fick julen/vinterns drink presenterad för mej. Fireball, ginger ale, lime och is: 100% bra. 4/5 nam.

Bild 9: Sist men inte minst en till to-go-to: kokosmjölk+allt+koriander. Det blir ett mellanting mellan soppa och gryta beroende på hur mycket vätska en tillsätter. 4/5 nam.

Sidedish: alltid något bröd med gurka och pasta rossa eller bara tråkvanlig svartpeppar, ALLTID.

He va an maatin.