Juniböcker.

29.07.2018 kl. 13:12

För att jag inte helt ska TAPPA min fina rutin att dokumentera lästa böcker så presenterar jag för er: juniböcker!

Farmor dör (2017) av Malin Wollin är fortsättningen Till min dotter, likt den är Farmor dör en bra bok som är lättläst och med substans. Eftersom det nu är nästan två månader sedan jag läste den kan jag inte redogöra för handling eller intrig, och det säger kanske någonting. Åtminstone berättare det något om mitt minne. 3,5/5.

Livet går så fort och så långsamt (2017) av Martina Haag är hennes bok som kom ut efter den fantastiska Det är något som inte stämmer. Tyvärr är Livet går så fort och så långsamt inte lika spektakulär, men den är bra utan wow. Berättelsen kretsar kring höstadietider och vad det betyder att formas som människa. Jag slukar anything highschooly/ungdomsromanigt/osv, så denna var nog right up my alley. 4/5.

Inlandet (2018) av Elin Willows ÄSLKADE JAG, som även resten av den läsande och bloggande finlandssvenska sfären gjorde. Det är ett nordligt litet samhälle, där allting går långsamt medan det sker stordunder i bakgrunden, mellan raderna. Mamma fattade noll av huvudkaraktären och jag relaterade SÅ mycket till henne, det säger kanske något om mamma och mej som personer. 5/5.

Exit väst (2017) av Mohsin Hamid är som jag tror Peppe beskrev det i någon av hennes poddar, en inblick i 2015:s flyktingvåg presenterad i en finslipad litterär form. Språk är högklassigt, stilen hållbar och upplevelsen är hjärtskärande, melankolisk och underbar på samma gång. 5/5.

Je sus (eller hur ska man leva) (2013) av Geir Gulliksen är en liten bok som slank ner i min bibliotekskass. Den ska väl föreställa en ny (?) läsning av fenomenet Jesus. Analyserna är underhållande, men inte mycket mer. Min ateistiska ståndpunkt består. 2,5/5.

1984 (1949) av George Orwell var ca den enda klassiskern jag läste i sommar. Likt Animal farm som jag läste förra sommaren är konceptet on point och dystopifaktorn är hög. Ändå hade jag stora svårigheter att ta mej igenom romanen pga språket. Det flyter inte på ett skönt sätt och det gör det omöjligt att relatera eller sympatisera med huvudkaraktärens röst. Men det är en klassiker av rang, så helt skit var den ändå inte. 3,5/5.

 

He va he.

Kommentarer (2)
läste också inlandet nu i sommar och ä-l-s-k-a-d-e den, svär den hade kunnat fortsätta ca 4ever och jag hade slukat allt
déa29.07.18 kl. 14:22
Jaaa! Den var ju alldeles för kort!
31.07.18 10:23
Jag gillar dina bokinlägg så innerligt, keep 'em coming! Och ja, Inlandet = utmärkt roman!
Leona29.07.18 kl. 23:58
Åh, kul att du läser! Och Inlandet var ju verkligen fantastisk!
31.07.18 10:23