Novemberböcker.

08.01.2019 kl. 11:35

Här är vi nu och redogör för novemberböcker i januari. Vad kan en göra annat än sätta igång?

Pappaklausulen (2018) av Jonas Hassen Khemiri. Är självfallet ett mästerverk, kan en påstå något annat om Khemiris böcker? Det är familjeproblem ur många olika perspektiv, det gör ont, det missförstås och alla försöker bara överleva. Karaktärerna är otroligt störande och men väldigt runda. 5/5.

Mamma november (2018) av Peter Sandström. Sandström är väl svenskfinlands golden boy, och en mer rimlig version av Kjell Westö och därför älskar vi honom. Språket är något utöver det normala och historierna är både sällsamma och storslagna på samma gång. 5/5.

Rich boy (2018) av Caroline Ringskog Ferrada-Noli. En generationroman som är mer än en dammig berättelse om svält, död och Amirikafarare. Rich boy är kvinnornas berättelse om så mycket förtryck, sorg och psyke. 5/5.

Under bokmässan nappade jag åt mej några nummer av Poster stories. Soffgruppen av Axel Åhman var humoristisk och medryckande. Den lämnade tydligen ett stort intryck eftersom jag återkommer till den flera gånger i veckan. Nuförtiden är jag även rädd för divansoffor, tro det eller ej. 5/5. Milröks innehåll och intryck har jag tyvärr glömt bort nu så här två månader senare.

He va he.